Po zbytek sezony se dorostencům mění osoba mezi třemi tyčemi. Z České Lípy totiž pod Lovoš přestupuje Šimon Záruba. Opačným směrem pak na hostování do konce aktuální sezony míří současná opora dorostenecké svatyně Radek Dvořák. O jeho dalším působení se ještě bude jednat.

Nová posila brankoviště už je první ligou poměrně protřelá. Šimon Záruba, ač ročník 2008, si svůj první start za českolipský prvoligový dorost připsal už v sezoně 2021/2022, kdy zasáhl na třicet minut do vyřazovacích klání play-off. Rok nato už byl stabilní oporou dorosteneckého kádru České Lípy. V základní části odchytal čtrnáct klání, další čtyři duely si pak střihl v play-off.

Aktuální sezonu strávil Záruba už takřka výhradně v českolipském dorostu. Mezi tři tyče se postavil v sedmi zápasech, dalších pět pak strávil připravený na lavičce. Jednou hájil brankoviště České Lípy i v kvalifikaci o CE ligu juniorů. A to v derby s Libercem, které celek zpod Ještědu ovládl poměrem 14:6.  Ať se v Lovosicích daří!

Opačným směrem ovšem míří Radek Dvořák, který tvořil hlavní oporu brankoviště lovosického týmu dorostu obě prvoligové sezony. V letošním ročníku odchytal třináct utkání s gólovým průměrem 2,58. Hned třikrát si navíc připsal čisté konto, což ho řadí do ligové špičky. Svou úspěšnost zákroků si drží ve výši 86,52 %, to mu vyneslo druhé místo v ligovém srovnání.

V lovosickém dresu působí od počátku své kariéry, pouze si na čas odskočil na střídavé starty do Děčína, který tehdy hrál 1. ligu dorostenců, a právě do České Lípy do 1. ligy, posléze extraligy juniorů. Za Lovosice se může pyšnit úspěchy z různých turnajů, ať už to byl Slovenský pohár v roce 2018, následně stříbrné Prague Games z roku 2021 a nesmí chybět ani zlatý úspěch ze švédského Falunu. V pozici trenéra mladších žáků pak s týmem ve spolupráci s Honzou Lebedou a Honzou Hossingerem přivezl bronz z loňského Nisa Open.  

Karmo, děkujeme za prokázané služby už od mala a přejeme hodně štěstí v novém angažmá. Rádi tě zase jednou uvidíme zpátky v lovosickém dresu!