Závěrečný turnaj základní skupiny dorostenecké 2. ligy zvládli naše mladé pušky na výbornou. V Ústí se nejprve kluci utkali v derby s Roudnicí a v pohledném střetnutí se opět pokusili svého trenéra zabít ;o) Stejně jako před 14 dny v Kadani, tak i nyní se po jasné první třetině a přesvědčivém výkonu nechali zaskočit větší aktivitou soupeře a jen se štěstím jeho nápor ustáli a v infarktovém závěru uhájili jednobrankový náskok.

Nervozita byla znát i v úvodu střetnutí s rezervou FD Teplice. Dlouho vyrovnaný zápas rozhodly dva naše rychlé góly, které jsme dotlačili za soupeřova gólmana v polovině zápasu. Do té doby byl zápas herně naprosto vyrovnaný a kdyby Tonda nepředvedl pár pěkných zákroků, mohlo se utkání vyvíjet pro nás mnohem hůře.  Ale právě po zvýšení na 4:1 jsme se uklidnili a poslední třetinu odehráli opět s přehledem a s pěti brankami v teplické síti.

Díky klukům jednak za zvládnutí posledních dvou zápasů, ale především za výkony a výsledky v celé dosavadní sezóně, kterými si vybojovali první místo v Ústecké skupině 2. dorostenecké ligy. O celkové prvenství v Ústeckém a Libereckém kraji budou nyní bojovat ve dvou nadstavbových turnajích. První z nich budeme pořádat doma v Chemiku v neděli 17.4. 2022.

Tradiční dík rodičům za pomoc s dopravou a všem, kdo se na nás přišli podívat i za vydatnou podporu z hlediště!

ASK Lovosice – LFP : BK Real Roudnice n. L. 5:4, FD Teplice B 9:3

Sestava: Kabelka – Bureš, Prchlík, Kopp, Križák – Dittrich, Pošík, Grmela – Svojše, Roneš, Vokál – Vandrovec, Marvánek, Svoboda