Druhý výjezd k turnaji čekal na juniory první víkend v říjnu, kam se vypravili do nedaleké Roudnice, tentokrát v hojném počtu 17 hráčů. Lovosičtí borci měli před sebou zápas s domácí Roudnicí a také s kluky z Jirkova. Počasí bylo už od rána deštivé a tak není nic lepšího než jít na florbal do haly. Nutno podotknout haly s menšími rozměry a tak se dalo předpokládat, že bude padat hodně branek.

První zápas od 9 hodin proti domácí Roudnici začal hodně z ostra, když jsme inkasovali po 50 vteřinách hry a za další minutu jsme srovnali. Než jsme se dostali do tempa a kluci si zvykli na menší hřiště než obvykle, tak nám to trvalo téměř 10 minut hry. No a na konci první části svítilo skóre 5:3 v náš v prospěch. Ve druhé části se nám utkání trochu přiostřilo, když našeho „Supreme Boye“ atakoval tvrdě loktem do hlavy soupeř, což vyvolalo menší potyčku, po které padali vyloučení a také jeden osobní trest. Skóre 10:5 po druhé části mluví za vše. Třetí část byla jen o trochu „klidnější“ z naší strany, z té roudnické se nechal vyloučit dalším osobním trestem brankář. Na každé straně padly ještě dvě branky a tak konečné skóre 12:7 a další tři body do tabulky putovali na naše konto. Zápas rozhodl dobrý týmový výkon, i když prezentace slušného chování nám trochu skřípala. Komentář trenéra po zápase v šatně podle toho také vypadal, když i rodiče na chodbách utíkali raději zpět do haly.

Čekal nás druhý zápas téměř v čase oběda proti chlapcům z Jirkova. Těm se na prvním turnaji příliš nedařilo a tak naše východisko bylo jasné – 3 body. Začátek zápasu se nám celkem vyvedl. V osmé minutě zvyšoval na 4:0 náš „Číča“. Jenže potom jako by se klukům svázaly nohy i ruce – to bylo určitě také tím, že vypadla v hale elektřina a automaticky se otevřely všechna okna a rázem v hale bylo asi 10 stupňů. Naopak Jirkov do toho začal šlapat a ještě do přestávky snížil na 2:4. I tak se zdálo, že v polovině zápasu to bude pro nás v celku klidný zápas, když jsme vedli o čtyři branky. A tak Jirkov znovu přidal a během 5 minut vstřelil tři góly a snížil na 6:7, to už se hrála třetí třetina. Nutno ale říci, že celé utkání mělo pod kontrolou bratrské duo Peštů, když mladší Šimon zaznamenal 6 + 1 a starší Martin 1 + 6. Do toho přidal hattrick Saša Šimánek a na konci bylo skóre v celku jasné – výhra 14:9 a plus tři body v tabulce. Jak se říká konec dobrý, všechno dobré.

 

ASK Lovosice LFP – BK Real Roudnice N/L 12:7

ASK Lovosice LFP – Florbal Jirkov 14:9

 

Hodnocení trenéra: „Další povedený turnaj, hodně branek v síti soupeřů a 6 bodů do tabulky. Naopak opět horší obrana, 16 inkasovaných branek je hodně. Menší hřiště má své kouzlo. První zápas byl odpracovaný, velmi dobrý týmový výkon, i když bych vyzdvihl první pětku, která vždy udeřila, když to bylo potřeba. Nejhorší je naše komunikace jak při hře, tak i když je ticho v hale. Ve dru

hém zápase nám Jirkov dělal problémy svou aktivitou. To co neměli hráči soupeře v rukou a hokejkách, tak měli naopak v bojovnosti a aktivitě. Naštěstí jsme se s tím dokázali vypořádat, zabojovali jsme i my a soupeře přestříleli. Tento zápas nás zase držela druhá pětka, vyzdvihl bych hlavně double hattrick Šimona Pešty, kterému tam tento zápas spadlo všechno co chtěl (i nechtěl). A na závěr opět velké poděkování patří naším rodičům a fanouškům, kteří fandili jak se patří, díky.

 

Autor: Pavel Vodenka